„Wirtualny triathlon jak żaden inny” – festiwal triathlonistów 

Trening, wyścig oraz rozmowa z najlepszymi triathlonistami na świecie, takimi jak Magnus Ditlev, Frederic Funk, Kyle Smith czy Belinda Granger bez wychodzenia z domu, a przede wszystkim za darmo? ROUVY i Challenge Family organizują wyjątkowy festiwal triathlonistów.

ZOBACZ TEŻ: Popularność triathlonu rośnie. Challenge Roth z nowym rekordem

Od 24 do 27 listopada za pośrednictwem platformy ROUVY odbędzie się seria grupowych przejażdżek, wyścigów i webinariów. Triathlon Fall Festival stwarza triathlonistom możliwości trenowania i ścigania się na prawdziwych trasach cyklu Challenge Family, takich jak Roth, Almere, Šamorín i Wanaka. Celem wydarzenia jest łączenie społeczności triathlonowej. 

Nauka od najlepszych 

Triathlon Fall Festival to seria wydarzeń online, które dają zarówno doświadczonym sportowcom, jak i nowicjuszom możliwość trenowania, rywalizacji i nauki z najlepszymi zawodowymi triathlonistami na świecie. W planie są zarówno luźne przejażdżki, jak i wyścigi na torach. 

Na wirtualny festiwal triathlonistów ROUVY i Challenge Family zgromadziły imponujący skład profesjonalnych sportowców, takich jak Magnus Ditlev, Frederic Funk, Fenella Langridge, Kyle Smith, Ondrej Kubo, Lucy Byram, Lucy Buckingham, Rach McBride, Tom Davis i Pablo Dapena Gonzalez. 

Oprócz sportowców grono TFF zasilą triathlonowi eksperci tacy jak Petr Vabrousek, Belinda Granger, Jort Vlam, Simona Krivankova i komentator Tomas Budka.

Biorący udział w wydarzeniu triathloniści będą mieli okazję trenowania, ścigania, rozmowy oraz uczestnictwa w webinaraich prowadzonych przez zaproszonych gości. Jak mówią organizatorzy, głównym celem jest przede wszystkim wzajemna nauka, zabawa, poznanie lokalizacji przyszłych wyścigów oraz zbudowanie dobrej atmosfery przed treningami zimą. TFF łączy ściganie i treningi z profesjonalnymi sportowcami z edukacją w zakresie żywienia, sprzętu oraz treningu. Ma to być „wirtualny triathlon jak żaden inny” – możemy przeczytać w opisie imprezy.

Magnus Ditlev
Źródło: Triatlon Noticias

Szczytny cel 

Triathlon Fall Festival przyświeca jeszcze jeden ważny cel. Organizatorzy wydarzenia zachęcają do wspierania Support for Challenged Athletes Foundation – fundacji, która od 1997 roku pomogła tysiącu młodym, niepełnosprawnym osób w realizacji marzenia, jakim było uprawianie sportu. Wszyscy uczestnicy wydarzenia mogą przekazać dobrowolną darowiznę na rzecz wsparcia fundacji. 

Harmonogram wydarzeń 

  • 24 listopada – 19:00 UTC (20:00 CET): Wyścig Wanaka z udziałem Frederica Funka, Kyle’a Smitha i Petra Vabrouseka.
  • 26 listopada – 9:00 UTC (10:00 CET): Przejażdżka Almere Group z Simoną Krivankovą.
  • 26 listopada – 16:00 UTC (17:00 CET): WEBINAR: Przygotuj się na wyścig.
  • 26 listopada – 18:00 UTC (19:00 CET): przejażdżka Samorin Group z Ondrejem Kubo.
  • 27 listopada – 8:30 UTC (9:30 CET): Transmisja wideo na żywo z triathlonistami. Wielokrotna mistrzyni długodystansowa Belinda Granger i zawodowa sportsmenka Simona Krivankova komentują flagowy wyścig Challenge Roth i dyskutują o świecie triathlonu.
  • 27 listopada – 8:40 UTC (9:40 CET): Rozgrzewka z Magnusem Ditlevem. 
  • 27 listopada – 9:00 UTC (10:00 CET): finał wydarzenia: wyścig z  Magnusem Ditlevem, Pablo Dapeną Gonzálezem, Thorem Bendixem Madsenem Fenellą Langridge, Lucy Buckingham, Nikki Bartlett. Podczas ostatniego wydarzenia istnieje szansa na wygranie wejściówki do wyprzedanego Challenge Roth 2023. 

Rejestracja 

Rejestracja na wydarzenie jest bezpłatana. ROUVY zapewnia nowym użytkownikom 14-dniowy bezpłatny okres próby.Więcej szczegółów znajdziecie na oficjalnej stornie ROUVY. 

ZOBACZ TEŻ: Kolarskie mistrzostwa świata w e-sporcie. Innowacyjny format wyścigu

Powiązane Artykuły

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

Śledź nas

16,048FaniLubię
1,143ObserwującyObserwuj
302SubskrybującySubskrybuj

Kalendarz

10gr08:0018:00MORSMAN Triathlon 2022

Najpopularniejsze

X
X